Úton a turbó

Egy sivatagi versenynap mindig élvezetes, leszámítva azt a helyzetet, amikor a versenygép egy kamion trélerén, a pilóta és a navigátor pedig a szervizkamion halad, jó messze a szelektív szakasz útvonalától. Sajnos a Varga Racing Team egysége számára a 2019-es #MoroccoDesertChallenge-en a szerdai is egy ilyen nap volt: a különítmény még mindig turbókomponensek után kutat az észak-afrikai országban, hogy legalább néhány szakasz erejéig még vissza tudjanak csatlakozni a mezőnybe.

Varga Imre és Toma „Csimpi” József alatt az esemény második napján adta meg magát a BMW X6 RR, turbóproblémák miatt. A csapat három napja mást sem csinál, mint megpróbálnak alkatrész-utánpótlást szerezni, ami nem megy könnyen, de továbbra is úgy tűnik, hogy van remény.

„Ismét sikeresen teljesítettünk egy szakaszt, de sajnos ismét csak az asszisztencia számára kijelölt útvonalon… Ma legalább egy halvány reménysugár már felcsillant a távolban, ugyanis helyi barátunk szerint állítólag már úton vannak a szükséges turbók felénk. Ha minden igaz, a kisebbet már most, kora este megkapjuk, a másik, a nagy pedig még többszáz kilométerre van, de késő estére talán az is ideér. Csak reménykedni tudunk abban, hogy ezek az alkatrészek kompatibilisek, beépíthetőek lesznek. Az biztos, hogy a srácok már tűkön ülnek, és alig várják, hogy nekiláthassanak a műveletnek. Ha kell egész éjjel dolgozni fogunk mindannyian, hogy életet leheljünk az autóba. Ha sikerül, akkor holnap talán újra ott lehetünk a rajtnál. Akármennyi kilométert tudnánk még menni, az számunkra ajándék lenne, ugyanis holnap kezdődnek a dűnés szakaszok, mi pedig azért jöttünk erre az eseményre, hogy ilyen körülmények között gyarapítsuk a teljesített kilométereket és a tapasztalatokat. Nagyon jó lenne, ha összejönne!” – mondta a pilóta, Varga Imre, miután megérkeztek a napi táborba, Foum Zguidba.