Újra Afrikában portyázik a Varga Racing Team

A januári Africa Eco Race után Varga Imre és Toma „Csimpi” József a BMW X6 RR-rel ezúttal Morocco Desert Challenge-en szerepel, amelynek előkészületeit csütörtökön teljesítették a rajtvárosban, Agadirban.


A különítmény szerdán érkezett meg a helyszínre, ahol csütörtökön estek át az ilyenkor szokásos adminisztratív- és technikai ellenőrzésen. Mivel a mezőny minden szegmensben hatalmas, a pezsgés nem maradt el, amely közben a sivatagi műfajba nemrégiben belekezdő magyar egységet számos versenytárs immáron barátként üdvözölte.
„Januárban sikeresen teljesítettük az Africa Eco Race-t, és most ismét Marokkóban vagyunk, a Morocco Desert Challenge-en. Ma sikeresen túljutottunk a különféle ellenőrzéseken, holnap kifújjuk magunkat, aztán szombaton kezdődik a mulatság… Természetesen megpróbáljuk hasznosítani az előző sivatagi versenyen gyűjtött tapasztalatokat. Sokan kérdezik, hogy mi a tervünk erre a derbire? Mi továbbra is tanuljuk a sivatagot, ezért igyekszünk további gyakorlatot és rutint szerezni a dűnék megmászásával kapcsolatban. Más célt nem tűzhetünk ki magunk elé, csakis azt, hogy sikeresen teljesítsük a távot, amely keménynek ígérkezik” – mondta az agadiri szervizparkban a csapat pilótája, Varga Imre.
A Varga Racing Team párosára 2800 versenykilométer vár szombattól: a 2019-es Morocco Desert Challenge során nyolc szakaszt kell teljesíteniük a résztvevőknek, akik április 20-án, Saidiában haladnak majd át a célkapun.

forrás: VRT