Több bajnoki cím csak vasárnap dől el Nyirádon

A szombati szakaszokon oda-vissza előzgették egymást a legnagyobb riválisok a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón

 A november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban megrendezett Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón bőven marad még izgalom a vasárnapi három szakaszra is, hiszen a side by side és a motoros kategóriában nagy csata zajlik az idei bajnoki címért, míg a másik három esetében sem dőlt el még semmi. Bemutatkozott az utánpótlás mezőny is, akik az SBS-ben kezdték meg bajnoki szereplésüket.

November második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg.

Szombaton további négy szakaszt teljesítettek a versenyzők, és bizony nem egy kategóriában másodperceken múlik, éppen ki áll az első helyen a 2018-as Hídépítő Raid of the Champions szezonzáró tereprali versenyen. Az autósok közötttovábbra is az idei abszolút bajnoki címet már korábban megszerző Miroslav Zapletal, Marek Sykora duó áll az élen, az előnyük 3 perc 50 másodperc a második helyen álló Garamvölgyi Zoltán, Krajnyák Péter kettős előtt, míg a mai napot a harmadik helyen 6 perc 2 másodperces hátrányban a Zdenek Porizek, Pavel Vaculik páros zárta.

A kamionok versenyébentovábbra is a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László hármas az első, akik szintén már magyar bajnokként tovább tudták növelni az előnyüket a Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió előtt, akiknek persze nem behozhatatlan a 17 másodperces hátránya.

A side by side kategóriábanegyre élesedik a csata a bajnoki címért a cseh Ladislav Zavrtalek, Ivo Sevcik duó és a címvédő Kovács György, Takács Antal páros között. Érdekesség, hogy egyik kettős sincs ott a legjobb háromban, és az ötödik szakaszon majd tíz percet elbukó magyaroknak 3 perc 45 másodperc a hátrányuk cseh riválisuk mögött. Amelyik páros előbb végez a verseny végén, az lesz a kategória bajnoka. Jelenleg azonban a lengyel Tomasz Bielkowski, Dariusz Baskiewic páros vezet, és az előnyük 2 perc 49 másodperc a második helyezett idősebb és ifjabb Martin Müller előtt, akikkel hatalmas csatában áll a 11 másodpercre lévő Gyimóti Péter, Demeter János duó.

A motorosoknálmaradt az eddigi sorrend, és az élen álló ifjabb Dallos Andornakaz előnye 9 másodpercre csökkent immár a cseh Roman Siska előtt, míg őket már 24 perc 17 másodperc hátrányban követi a bajnoki ponttáblázatot vezető Kárpáti Péter, aki számára összetett elsőséget jelentheti ez a pozíció, ha megőrzi a vasárnapi három szakaszon.

A quadosok versengésébentovábbra is száz százalékos cseh Viktor Chytka vezet, akit 14 perc 44 másodperces hátrányban Gombás Attila követ, ám utóbbinak csak 17 másodperc az előnye a harmadik Német Gáborral szemben, míg a negyedik helyen továbbra is Sandra Ulrichová halad.

Sporttörténelmi futam indult el szombat délután, ugyanis terepraliban most rajtolt el az első utánpótlás verseny, mégpedig a side by side kategóriában. Az első nap két szakasza után a Karai József, Csurga Judit kettős vezet 2 perc 39 másodperces előnnyel a Magyar Mihály, Ocsko Zsolt duó előtt, míg a harmadik pozícióban Vasas Zsolt és Varga Róbert várja a vasárnapi folytatást, az ő hátrányuk 6 perc 25 másodperc az élen állókhoz képest.