Selyemút Rally magyar szemmel – 1. szakasz

A terep-rallye.hu helyszíni tudósítói is túl vannak az első nap nehézségein, Kéry Szilveszterék legfrissebb híreit osztjuk meg a magyar csapatokról.

Amilyen jól indult, olyan rosszul folytatódott a magyar bajnoki címvédő első Selyemút Rallyja. Fazekas Károly a szelektív szakasz rajtja után 4-5 autót is megelőzött, de sajnos még a szakasz elején szétesett a BMW kormányösszekötője. Fél óra szerelés után tovább indultak, de a vízátkelésnél a nézők javaslata szerint próbáltak átkelni, és a kijárt, mély meder maradásra kényszerítette őket. Hosszas veszteglés után kikecmeregtek a víz fogságából, és teljesítették is a szakaszt, de a holnapi napot a 67. helyről kell kezdeniük, a nagy por miatt komoly feladat vár rájuk.

Szalay Balázs nagyon jó tempóban haladt, de a cél előtt 15 kilométerrel eltört a féltengely az Opelban. Emiatt lelassultak kicsit de még így is befértek az első 10-be. Liszi László is gyors tempót diktált, de egy kerék nála is sok időveszteséget okozott, így a 35. helyen értek célba.

Miroslav Zapletal  méterszámlálója a 97. km-nél elromlott, ami után több jelnél eltévedtek, de a számára nem túl fényes 13. hely ellenére Zapi  bízik a jó eredményben.

Kovács Miklós  első víz átkeléshez a tőle szokott tempóban érkezett, de a hűtő elé felcsapódó víz kárt okozott a ventillátort takaró gumi lemezben. A hiba kijavítása után megtett 100 km-t követően a motor  vezérlő computer mondta fel a szolgálatot. Az alkatrész cseréje újabb időveszteséggel járt, de az egység sikeresen elérte a volgográdi tábort.

Hétfőn minden magyar egység ott lesz a rajtnál. Több mint 300 km speciál szakasz vár rájuk a Volgográd-Volgográd útvonalon.