Remek nap

Remek napon van túl a Qualisport Racing kamionos egysége a 2019-es #MoroccoDesertChallenge-en: Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő a Scania Qualisport Torpedóval a monstrumok népes mezőnyében a 4. nap 10. legjobb időeredményét produkálta, a kategória összesítésében pedig előreléptek a 11. pozícióba.

Assa és Foum Zguid között 391 kilométer várt a versenyzőkre, amit a dunaszentbenedeki trió 5 óra 39 perc 52 másodperces idővel teljesített. A szakasz – mint a pilóta beszámolójából kiderül – egyáltalán nem volt egyszerű…

„Szerintem tűrhető napunk volt, nincs különösebb okunk panaszra. Szinte végig úgy tudtunk menni, hogy nem volt előttünk porfelhő. Defektekben nem volt hiánya senkinek, nekünk sem. A pihenőponton biztonsági okokból cseréltük ki a bal hátsó kereket, így ez nem járt időveszteséggel. Az utolsó, jó száz kilométeren kénytelenek voltunk visszafogni magunkat, mert eltört a jobb hátsó rúgónk, így komótos, stabil tempóban tudtuk le a célig hátralevő részt, a sziklákat kerülgetve. A hangulat kifogástalan, most kifújjuk magunkat, a srácok átnézik a Scaniát és holnap jöhet a következő menet” – fogalmazott a táborban Kovács Miklós.

#HajraQualisport #ScaniaTorpedo Total Morocco Desert Challenge