Lelkesedésük töretlen

A Morocco Desert Challenge harmadik napját is sikerrel vette a Jobbágy Ákos – Krajnyák Péter páros. Bár akadtak kisebb-nagyobb kalandjaik, és el is szállt ez-a az autóról, a lelkesedésük töretlen. Íme Ákos beszámolója a szakaszról:

„Bár harminc kilométerrel rövidebb volt a mai szakasz, mint a tegnapi, nagyon nehéz volt. Fesfessel kezdtünk, és nagy por volt egész nap. Nagyjából húsz kilométer után úgy kaptunk defektet, hogy nem vettem észre, hogy bármit is megütöttem volna. Petivel két év alatt most először kellett kereket cserélnünk, de jól működött a csapatmunka. Utána kezdtük visszaelőzgetni az elénk került lassabb járműveket, a kamionok előzésénél volt egy-két érdekes mutatványunk, de jól jöttünk ki belőle, és élveztük is.

Kicsit kapkodtunk, és egy helyen elmentünk egy kamion után, jöttek is a méterek – végül mégis kiderült, hogy rossz helyen voltunk. Sikerült megtalálni a helyes utat, el is kezdtünk előzgetni megint, és bevallom, ezúttal többet vállaltam. Összesen vagy 15 side-by-side-os kolléga, nyolc kamion és egy pár autó mellett mentünk el. A navigáció kifejezetten trükkös, de Peti remek munkát végez. Sajnos valahogyan sikerült elhagynunk a pótkerekünket és a trepniinket, ezeket pótolnunk kell.

Jól érezzük magunkat, jó a hangulat az autóban, minden rendben van, leszámítva, hogy elkopott a kesztyűm, annyit kormányoztam. A mai harmincadik és az összetettbeli 16. hely teljesen rendben van. A holnapi nap igen hosszúnak ígérkezik, 112 oldalas az itiner…”

forrás: Hungarian Ural Next Team