Kemény nap

Ez bizony kemény nap volt! Így sommázott a Qualisport Racing kamionos triójának pilótája, Kovács Miklós, miután teljesítették a 2019-es #MoroccoDesertChallenge 6. napját, amelynek során Merzouga és Zagora között 370 kilométer várt a versenyzőre. A pilóta és két társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő 5 óra 15 perc 18 másodperces idővel, a monstrumok között a 8. helyen zárva érkezett a napi szakasz céljába.

A Scania Qualisport Torpedóval száguldó dunaszentbenedeki egység sajnos veszített egy pozíciót a kamionos összesítésben, ahol így jelenleg, két nappal a túra vége előtt a 11. pozícióban állomásoznak. Hogy miért volt kemény ez a bizonyos hatodik nap? Erről Kovács Miklós beszélt, miután megérkeztek a terepralis berkekben fogalomnak számító Merzougába.

„A táv első fele borzalmasan rossz úton kanyargott, ennek ellenére nyomtuk keményen és a jó futóműnek köszönhetően néhány előzést is sikerült végrehajtani. Amikor elértük a dűnéket, újra megtapasztalhattuk, hogy milyen óriási áldás az automata váltó, mindenféle gondok nélkül szeltük át a négy dűnesort. A napi cél a merzougai tábort jelentette, de előtte alaposan megcsűrte-csavarta az útvonalat a szervező, ráadásul jól tele is pakolták GPS-pontokkal. Az egész mezőny ott jött-ment, óriási feeling volt. A szakasz keménységét jól mutatja, hogy sok jármű elhullott, egészen komoly roncsokat láttunk napközben, de mi szerencsére komolyabb gondok nélkül fejeztük be a napot. Most a hajrá következik, amelyre nagyon készülünk. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki odahaza szurkol értünk!” – sommázott a pilóta.

forrás: Qualisport