A GAZELLÁK SZELLEME

A Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc az egyetlen női rally raid versenye a világon, amely 100% -ban off-road.

1990 óta ez egy egyedülálló esemény a marokkói sivatagban, mely egyesíti a világ minden tájáról származó 18-71 éves nőket.

Az elmúlt 28 év alatt még nem volt magyar résztvevője a versenynek. Idén lesz! Kováts Edith egy osztrák hölgy Veronika Grabher oldalán Toyota Land Crouserrel vág neki a homokdűnéknek 128-as rajtszámmal.

A Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc kialakítása óta új víziót fejlesztett ki a motorsportban: nincs sebesség, nincs GPS csak a régi iskola navigációja, teljesen off- road, visszatérés a kaland gyökereihez. Ez az egyedüli esemény a világon ezzel az egyedi koncepcióval.

Az egyetlen követelmény az elhatározottság. A “Gazellák” néven ismert rally-n részt vevő nők minden korosztályból, társadalmi háttérből, nemzetiségből és az off-road tapasztalatból származnak. 4×4-es, Crossover, Quad bikes, SSVS, teherautók és motorkerékpárok jönnek, hogy megtapasztalják ezt az egyedülálló versenyt:

 • A tolerancia, a szolidalitás és a kitartás a verseny alapkövei
 • a fogadó ország iránti tisztelet a Rallye nonprofit szervezetének a Coeur deGazelles” támogatásával történik.
 • Törődnek a környezettel: A Rallye Aïcha des Gazelles az egyetlen rally a világonmely rendelkezik ISO 14001: 2004 tanúsítvánnyal
 ÚJ VIZIÓ A MOTORSPORT VILÁGÁÉRT

Éveken át új víziót terjesztettek elő a motorsport számára, egy olyan esemény kidolgozásával, ahol az öröm a túlzott sebesség nélküli vezetés és a lehető legrövidebb távolság elérésének célja összhangban van a környezetvédelmi elkötelezettségünkkel.

Elképzelésük:

100% EREDETI, Gazelláink: 100% NŐK

“A tereptárgyak kutatásában a Gazellák megtalálják valódi értékeiket”

Navigáció a sebesség helyett

Szabadon választhatják saját útjukat, ami a Gazelláknak minden nap új kihívást jelent: tanulmányozni a térképet és a napi földrajzi koordinátákat, elemezni a terep kockázatait és nehézségeit, és kiválasztani a legrövidebb utat. Céljuk, hogy elérjék az előre meghatározott ellenőrző pontokat, miközben a legrövidebb távolságot a lehető legrövidebb idő alatt tegyék meg. Ők választhatják ki, hogy a hegy körül vezetnek, vagy átkelnek rajta, a dűnéken keresztül vágnak, vagy elkerülik őket.

A hagyományos rally raidektől eltérően, ahol az útvonalak előre meg vannak határozva, itt minden csapatnak saját stratégiája van, és szabadon dönti el, merre tartson az útvonala.

Iránytű és józan ész

Felejtsd el a GPS-t, a telefonokat és más modern kommunikációs eszközöket! Minden reggel a Gazellák megkapják a napi ellenőrzési pontok földrajzi koordinátáit. Iránytűvel, navigációs plotterrel és térképekkel, kell megtervezniük saját útjukat.

Hogy megnyerjük a kalandot

A győztes csapat az, aki a lehető legkevesebb kilométert teszi meg, miközben megtalálja a legtöbb ellenőrző pontot. Az útvonal 100% -ban off-road és változik évente.

A rangsorokat az extra kilométerek kiszámításával határozzák meg (az ellenőrzőpontok közötti távolság mínusz a légvonal távolsága) és a büntető kilométerek kiszámítása minden ellenőrzési pontnál.

Valódi értékek megosztása

A Rallye egy olyan esemény, amelynek a következő értékek az alapjai: … merészség, bátorság, megosztottság, kitartás, elszántság, szolidaritás …

Ezek az értékek, amelyekben hisznek, ezek az értékek, amelyekkel nap mint nap megküzdenek, a valóságban. Ezek nem csak marketinges trükkök, amelyek hirdetési lehetőségeket kínálnak. Ők az emberi referencia a Rallye számára, ami a sikeréhez szükséges. Lehetővé teszik számukra, hogy továbbra is koncentrálódjanak és összehozzák a magunkhoz hasonló nőket.

Tehetségre, elszántságra, bátorságra, szolidaritásra és érzelmek megosztására van szükség a rendezvényben való részvételhez.

Egy páratlan emberi kaland: mentális, fizikai és érzelmi kihívás

Ránézésre:

  • 320 Gazella évente osztozik a kalandon
  • átlagosan 17 különböző ország képviselteti magát
  • a vakmerőség, a bátorság, a megosztás, a kitartás és az elszántság olyan tulajdonságok, amelyekkel a Gazelláknak rendelkezniük kell.
  • Minden Gazellának, amatőrnek és profinak ez a kaland örökre megváltoztatja az életét, miután szembenézett a sivatag kihívásaival és megismeri saját képességeit.

A fogadó ország Marokkó:

Egy felelős esemény:

• Őfelsége, VI. Mohamed király a rendezvény pártfogója, aki lehetővé tette a Gazellák számára, hogy viseljék a királyi címert hivatalos ruhájukon.

  • komoly környezetvédelmi elkötelezettség: a világ első rallyja az ISO 14001: 2004 tanúsítvánnyal
  • Társadalmi kötelezettségvállalás a Coeur de Gazelles nonprofit szervezetén keresztül. átlagosan 8000 orvosi konzultációt biztosítanak és 7000 ember részesül a Gazellák által gyűjtött adományokból.

• A biztonság az elsődleges kérdés: a szervezetnek rendelkezésére áll a megfelelő technológiai és emberi erőforrás, amely a csapatok előrehaladásának nyomon követésére és segítségnyújtásra alkalmas.

• Míg a Rallye Aïcha des Gazelles visszatér a kalandok gyökereihez, a technológia élvonalában van a műholdas nyomkövető rendszerrel, hogy optimális biztonságot nyújtson. A szervező weblapján lehetőség van rá, hogy bárki nyomon követheti a versenyzők mozgását.

Forrás:

CONCEPT